(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Grilované plněné řízky
Potřebné ingredience
Na Maso: 600 g masa z vepřové kýty, 100 g plátků libové anglické slaniny nebo pikantního uzeného vepřového boku, 1 větší červená a zelená paprika, sůl, olej na potření roštu.
Na marinádu: 1/2 šálku sójové omáčky, 1/2 šálku citronové šťávy, 1/2 šálku olivového oleje,
1/2 ČL čerstvě mletého pepře, 1 stroužek utřeného česneku.
Postup přípravy
Grilované plněné řízky jsou recepty, vhodné na chaty a chalupy, které velice chutnají téměř každému. Snad jen vegetarián by mu dal košem. Grilované maso spolu se slaninou snad ani nemůžou chutnat jinak než skvěle. Samozřejmě i paprika dává jídlu něco nezamněnitelného.
Příprava:
Z kýty nakrájíme řízky, které na několika místech nařízneme, naklepeme a vložíme do mísy. Potřeme marinádou připravenou promícháním uvedených přísad a necháme nejméně 2 hodiny v chladnu proležet. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek a podélně pokrájíme na nudličky. Řízky osolíme, poklademe plátky slaniny a nudličkami papriky.
Stočíme, upevníme špejlí a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem, opékáme 3 až 4 minuty. Obrátíme, potřeme zbylou marinádou a stejnou dobu opékáme i po druhé straně.
Příprava:
Z kýty nakrájíme řízky, které na několika místech nařízneme, naklepeme a vložíme do mísy. Potřeme marinádou připravenou promícháním uvedených přísad a necháme nejméně 2 hodiny v chladnu proležet. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek a podélně pokrájíme na nudličky. Řízky osolíme, poklademe plátky slaniny a nudličkami papriky.
Stočíme, upevníme špejlí a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem, opékáme 3 až 4 minuty. Obrátíme, potřeme zbylou marinádou a stejnou dobu opékáme i po druhé straně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé